O expozitie ce contine peste 200 de desene dintr-o colectie de portrete ale lui Caragiale, cel mai portretizat autor din lume, record omologat de Guiness, se deschide marti la Centrul Hispano-Roman din Coridorul Henares, Spania, anunta Institutul Cultural Roman din Madrid.

Colectia a fost reunita de caricaturistul roman Nicolae Ionita. Acesta a trimis catre colegii de breasla fotografii ale lui Ion Luca Caragiale (1852-1912) si a primit peste 1.500 de portrete din partea unor artisti graficieni si caricaturisti din 123 de tari, dintre care 29 din Spania.

Colectia a fost omologata de Cartea Recordurilor Guiness, iar Caragiale a devenit astfel cel mai portretizat autor din lume. La concursul de desene organizat on-line, au participat artisti de pe toate continentele, 44 de sefi de organizatii si asociatii nationale de artisti plastici, reprezentanti a peste 500 de ziare si trei castigatori ai Premiului Pulitzer pentru caricatura de presa.

"Caragiale - Cel mai portretizat scriitor din lume" va ramane deschisa intre 11 si 28 septembrie. Expozitia a fost prezentata anterior si la sediul Institutului Cultural Roman din Madrid, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.