Copacii de pe marginea mai multor strazi din Capitala au fost imbracati in negru
Bucurestenii care trec prin Piata Universitatii, pe Bulevardul Lascar Catargiu, Bulevardul Magheru sau Bulevardul Elisabeta pot admira mai multi arbori „indoliati".
Copacii au fost imbracati in materiale textile de culoare neagra, imprimate cu texte similare celor de pe coroanele funerare, pentru a atrage atentia asupra taierilor abuzive comise in perioada 1989- 2007. Cei care au pus doliul pe copaci spun ca, in fiecare an, 10.000 de bucuresteni mor din cauza poluarii atmosferice.
Arborii au fost indoliati in acest weekend si fac parte din programul de informare si responsabilizare sociala "Nu taia padurea ca-n codru", coordonat de Agentia de Monitorizare a Presei. Initiativa e finantata de Uniunea Europeana, prin fonduri PHARE, si isi propune sa sensibilizeze publicul in problemele mediului, in special ale celor legate de protejarea padurilor din Romania.
„Am inceput aceasta campanie dupa ce am constatat ca padurile din Romania mor si oamenilor nu le pasa", a spus Dan Barbulescu, reprezentant al agentiei.
Studiile efectuate in cadrul programului arata ca, anual, in Romania sunt defrisate ilegal intre 13 si 17.000 hectare de padure. „La aceste cifre adaugam taierile 'legale>> care au loc, adica inca 80.000 ha pe an. Rata de reimpadurire este insa de numai 10.000 de hectare pe an", explica Dan Barbulescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.