Teatrele Europei isi aduc cele mai bune spectacole la Sibiu, intre 15 septembrie si 15 noiembrie.

Festivalul Teatrelor Europene nu va fi o avalansa de evenimente, asa cum s-a obisnuit publicul la Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Noul eveniment va fi unul „aerisit“, cu 20 de spectacole ce vor fi prezentate pe parcursul a doua luni, dind posibilitatea tuturor iubitorilor teatrului sa le vizioneze. „Va fi un festival elitist, cu nume mari. Nu vom avea mai mult de doua companii pe zi. Fiecare spectacol se va juca de cel putin doua ori, astfel incit publicul sa poata sa le vada, mai ales ca vorbim despre companii celebre din Europa“, spune Constantin Chiriac, directorul Teatrului National „Radu Stanca“ din Sibiu.

O intilnire intre culturi, intre generatii, intre actori, regizori si scenaristi, intre diverse forme imbracate de arta teatrala - asta se doreste a fi Festivalul Teatrelor Europene. Teatrul vine in Capitala Culturala Europeana din opt tari si, chiar daca este un festival european, granita artei va cuprinde si o companie din Japonia - Theatre du Sygne.

Protagonistele festivalului in 20 de acte vor fi citeva dintre cele mai mari companii europene de teatru: Schauspielfrankfurt, St. Pauli Theater Schaubuhne (Germania), Schauspielhaus Zurich (Elvetia), Theatre de l'Eveil (Belgia), Maly Theatre, Moscow New Generation Theatre, Meyerhold Center (Rusia), Gelabert-Azzopardi si Theatre Lliure (Spania). Teatrul Maghiar din Cluj si Teatrul Bulandra vor reprezenta Romania, alaturi de gazda - Teatrul National „Radu Stanca“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.