Primariile care nu au folosit banii destinati constructiei si repararii unitatilor de invatamant vor trebui sa inapoieze sumele la buget, acestea urmand a fi folosite pentru alte proiecte ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a declarat, ieri, ministrul Cristian Adomnitei.
Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, s-a aratat nemultumit de modul in care au fost folositi banii destinati constructiei de institutii de invatamant, acuzand primarii care nu au organizat licitatii pentru inceperea lucrarilor, mai ales dupa ce a discutat, intr-o videoconferinta, cu prefectii si inspectorii scolari judeteni din judetele Bacau, Brasov, Caras - Severin, Calarasi, Cluj, Galati, Mehedinti, Neamt, Sibiu si Bucuresti.

Ministrul Cristian Adomnitei a declarat ca, in numele ministerului pe care il reprezinta, va initia o propunere de hotarare de Guvern destinata primariilor carora le-au fost asigurate sume de bani in acest an, dar care nu au inceput procedurile pentru constructie. "Pentru cei care au primit bani prin primele trei hotarari de Guvern, daca pana la data de 14 septembrie nu vor incarca pe programul electronic de achizitie publica faptul ca au licitatie publica, li se vor lua banii. Acelasi lucru se va intampla, in data de 21 septembrie, cu primariile care au primit bani prin hotararea din august. Acesti bani vor fi luati si vor fi redistribuiti in cadrul judetelor, impreuna cu alte resurse bugetare de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), numai pentru lucrari in desfasurare


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.