Alexandru Tomescu, singurul violonist inscris la concursul pentru Stradivarius-ul pe care a cantat Ion Voicu, a fost, cum era de asteptat, declarat castigator.
El va canta timp de cinci ani pe acest instrument, dupa care se va organiza un alt concurs. Violonistul a declarat ca s-a pregatit toata vara, intrucat existau cinci categorii de lucrari in repertoriul de concurs, prinse intr-un program de patru ore. Tomescu a spus ca a concura singur a fost o premiera si pentru el: "A fost foarte greu pentru ca, fata de alte concursuri, nu am cantat fragmente, ci am cantat piesa integral". Comisia a fost alcatuita din membri ai juriului de la sectiunea de vioara a Concursului International "George Enescu". Auditia a inceput la 10.00, la Sala Atelier a Filarmonicii "George Enescu", iar violonistul a cantat o jumatate de ora - dar nu pe vioara Stradivarius, ci pe vechiul sau instrument.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.