Cel mai sonor nume din lista scurta a nominalizarilor la Man Booker Prize ii apartine autorului britanic care a cistigat Booker-ul in 1998 cu romanul “Amsterdam”.
Lista scurta a nominalizarilor pentru Man Booker Prize, anuntata joi, potrivit site-ului competitiei, include doar doua nume cunoscute in spatiul britanic: Ian McEwan, cu romanul “On Chesil Beach” - in curs de aparitie la Editura Polirom - si neozeelandezul Lloyd Jones, cu “Mister Pip”, carte care cistigat deja Commonwealth Writers' Prize Overall Best Book Award 2007. Ceilalti patru autori ramasi in cursa pentru prestigioasa distinctie sint scriitori tineri, aflati la prima nominalizare pentru o distinctie cu greutatea Bookerului: Nicola Barker, Mohsin Hamid, Anne Enright si Indra Sinha. Premiul in valoare de 50.000 de lire sterline se acorda pentru Cel mai bun roman din anul trecut, scris de un autor britanic, irlandez, sau din spatiul Commonwealth-ului. Cistigatorul va fi anuntat in octombrie, la Guildhall, in Londra.

McEwan se afla pentru pe lista scurta a nominalizarilor la Man Booker Prize , dupa ce in 1998 a cistigat Booker-ul cu romanul “Amsterdam”. Cartea cu care a fost selectat anul acesta a stirnit dispute in cercurile literare britanice. “On Chesil Beach”, o poveste de dragoste cu final nefericit, plasata in anii '60, are mai putin de 200 de pagini, ceea ce o recomanda mai degraba ca nuvela, si nu ca roman, conditie sine qua non in cursa pentru Booker.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.