Fie c e vorba de grdiniele particulare, fie c sunt cele de stat, toate au inceput s se adapteze cerinelor venite din partea prinilor.

In timp ce instituiile precolare de stat i-au mrit oferta de opionale, dar au meninut preul de anul trecut, cele particulare au adus in Romania programe educaionale noi, interactive, prin care cei mici descoper tainele naturii prin joc. Opt ore de aventur a cunoaterii cost 210 lei, iar accesul este permis i pentru copiii de doi ani.

De ce plutete oul in apa srat i nu in cea dulce? Cum vorbeti in public fr s ai trac i de ce este important s fii ordonat? i, mai ales, cum inv toate aceste lucruri fr s m plictisesc? Grdinia Bambi a importat din SUA o nou metod educativ prin care cei mici sunt stimulai s invee fr efort.

"Inc de la varsta de doi ani, micuii sunt stimulai s gandeasc inainte de a vorbi, s comunice in propoziii complete sau s vorbeasc la microfon. Cu ajutorul unei table speciale (touch screen) pe care pot desena sau cuta informaii, ei, de fapt, inva distrandu-se", ne-a explicat Cristina Boca, expert la Centrul Step by Step pentru Educaie i Dezvoltare Profesional, dar i instructor al programului FasTraKids.

De asemenea, se pot bucura de o metodologie de ultim or, numit Zigzag educaional. "Acest program const in schimbarea frecvent a activitii la numai cateva minute, ceea ce reduce substanial riscul plictiselii la copil", a detaliat Cristina Boca.

De sptmana viitoare, la aceast grdini, o sut de micui vor incepe acest program de opt ore pentru care prinii scot din buzunare 210 lei. O grup este format din 16 copii, ingrijii de dou educatoare. Pentru programul obinuit de grdini, prinii pltesc intre 700 i 1.100 de lei lunar, dar mai exist i costuri suplimentare pentru cursurile opionale de logopedie, dansuri sau pian.