Ii vezi cu rucscelul in spate, ateptand in faa colii s intre la ore. Alturi de micui nu stau, ins, prinii sau ddaca. Un adevrat lupttor, din cadrul firmei de paz BGS, dotat cu arm de foc, baston telescopic i spray paralizant, il conduce zilnic pe prichindel la coal i este mereu in alert! Cam aa decurge orice ieire a copiilor de persoane cu nume sonore sau a bogtailor. Totodat, preedintele BGS, Bogdan Oprea, recunoate c agenii, chiar dac ii fac temeinic datoria de a-i proteja pe micui, uneori presteaz i serviciile unei ddace. De exemplu, ii ajut pe copilai la teme.
"Copiii scot ce-i mai bun din tine. Dac un copil nu reuete s te fac s zambeti, atunci nimic nu o poate face", spune eful BGS, Bogdan Oprea, care este i tatl unui adolescent de 14 ani. Nu de puine ori i s-a cerut o gard de corp, pentru un copil, iar el nu se lsa deloc uimit de cerine, ba chiar le incurajeaz. In prezent, spune directorul BGS, agenii solicitai pentru odrasle sunt de ordinul zecilor.

Protejaii sunt, de obicei, copiii unor oameni cu nume public, sau cu bani. Mai bine s previi, spune Bogdan Oprea, decat s atepi s se intample: "Nici un preedinte roman nu a fost asasinat, dar asta nu inseamn c n-are SPP". "Intotdeauna, inta celor care ii vor rul sau banii, va fi copilul tu. i eu am trecut prin asta, acum muli ani, cand patru indivizi au incercat s-mi atace familia", incepe Bogdan Oprea s povesteasc.

"Chiar i acum m bucur c in momentul respectiv, soia i fiul, atunci in varst de doar 3 ani, erau insoii de cainele nostru i de un lupttor BGS. Se plimbau prin parc. Din senin, dintr-o main au anit patru indivizi inarmai cu bate i au srit asupra lor", ii amintete brbatul, incruntandu-i sprancenele. "Intr-o fraciune de secund cainele a srit pe ei, iar agentul i-a imobilizat. Ulterior am aflat c cei patru voiau s se rzbune pe mine pentru c i-am dus de man la poliie, pentru furt", ne povestete directorul BGS.

Misiunea cea mai important a unui lupttor este s previn rpirea, dar se pare c, nu de puine ori, agenii ocup i postul unei ddace profesioniste. Oricat de inarmai pan in dini ar fi lupttorii, odraslele bogtailor nu prea ii difereniaz de membrii familiei. "Uneori se intampl ca micuii s le cear bodyguarzilor s ii ajute la teme, sau s ii incale. Nu poi s stai incruntat i drepi in faa unui prichindel", ne explic zambind Bogdan Oprea.

Bogdan Oprea
"Un agent mi-a povestit c i-a luat filme in care Van Damme era ddac, pentru c nu se putea inelege cu cei doi frai pe care-i avea in grij. Zicea c atunci cand ii duce la coal cei doi se bat in main, mai primete i el clcaie in cap sau il trag de pr", povestete el razand.

"Dar dup o vreme au inceput s se ineleag, iar agentul a spus c i pe gratis ar face-o! Pe lang indatoririle lui de bodyguard, ii ajut pe micui in fiecare diminea s se incale, le rspunde la intrebrile legate de coal i chiar a devenit un bun critic de art, dandu-le note pe desene", incheie Bogdan Oprea surazand.

Tarife intre 2,5 i 200 de euro, in funcie de situaie

Pentru protecia copilului dumneavoastr trebuie s scoatei din buzunar o tax cuprins intre 2,5 euro i 200 de euro pe or, pentru paz uman. Reprezentanii firmei stabilesc tariful exact in funcie de mai multe criterii: tipul serviciului, gradul de dificultate i durata.

Rebecca i Sarah, fetiele impresarei, sunt foarte mandre cu bodyguard-ul lor, Drago. Tanrul este cel care le duce i le aduce de la coal, le d de mancare i le ine de urat, la joac. La numai 22 de ani, Drago are experien in crescutul copiilor. Dup ce s-a ocupat de bieelul lui Reghe (iubitul Anei), a fost plasat acum in casa fetelor Prodan, devenind omul lor de incredere.