Dupa o vizita rapida, dar amanuntita, presedintele Comisiei Europene a laudat Capitala Culturala Europeana.
Intr-o scurta plimbare pe jos, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a descoperit joi centrul vechi al Sibiului, a incercat rezistenta Podului Minciunilor si a admirat capodoperele Muzeului Brukenthal si interiorul Bisericii Evanghelice. Klaus Johannis, primarul orasului, l-a condus pe musafir si a incercat sa il convinga ca Sibiul isi merita statutul de Capitala Culturala Europeana.

Barroso a trecut testul Podului Minciunilor, raspunzind sincer intrebarilor jurnalistilor, si a vizitat Biserica Evanghelica din Sibiu, una dintre cele mai frumoase si mai impresionante cladiri gotice din Transilvania si un simbol al Capitalei Culturale Europene. Presedintele CE s-a minunat la vederea orgii, pe care a admirat-o ca fiind „frumoasa si valoroasa“, si a privit atent la pavimentul de piatra al locasului de cult, a carui constructie a fost inceputa in secolul XIV. In drum spre Palatul Brukenthal, obiectivul turistic numarul 1 al Capitalei Culturale Europene, presedintele Comisiei Europene a tinut sa viziteze si Pasajul Scarilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.