Chipul poate reflecta starea sanatatii, iar analizarea unor modificari aparute in zona ochilor poate scoate la iveala probleme grave, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.

Cercurile albe formate in jurul irisului "pot fi semne ale unui nivel crescut de colesterol", potrivit medicului Kevin Lewis, presedinte al Colegiului Regal de Oftalmologie din Marea Britanie. Hipercolerestemia poate provoca si aparitia unor excrescente mici, albe, pe pielea din jurul ochiului. Excesul de colesterol din sange contribuie la formarea unei substante numite placa ce are tendinta de a se depune in zone puternic vascularizate, precum ochii. Eliminarea grasimilor saturate din dieta, controlarea greutatii si practicarea exercitiilor fizice pot contribui la reglarea nivelului de colesterol.

BACTERIILE DIN OCHI

Vasele sangvine sparte din ochi pot fi semnul unei infectii bacteriene, provocata, in majoritatea cazurilor de produse de machiaj care sunt mai vechi de sase luni. De asemenea, acestea pot fi semnul unei irite, inflamatie a irisului, care este de obicei provocata de infectii virale, precum gastroenterita, dar si de boli autoimune, precum artrita. In astfel de cazuri se impune o vizita la oftalmolog.
Pleoapele palide pot fi semnul unei anemii, spun medicii. Daca pielea din interiorul pleoapei nu are culoarea roz stralucitor, acest lucru poate indica anemie si deficienta de fier provocata de lipsa celulelor rosii din sange.

PLEOAPE SI UNGHII

Un barbat are nevoie zilnic de 8,7 miligrame de fier, in timp ce o femeie are nevoie, in medie, de 14,8 miligrame, pentru ca acest element se pierde in timpul menstruatiilor. Carnea rosie este cea mai buna sursa de fier, la aceasta adaugan-
du-se legumele, cerealele integrale si lintea. In cazul unei anemii se impune si cresterea consumului de vitamina C. Alte simptome ale anemiei sunt unghiile friabile, durerile de cap, problemele respiratorii si oboseala.
Tremuraturile pleoapelor pot fi semnul unei deficiente de magneziu, dar si al sclerozei multiple.

MUSCHII

Contractiile bruste si involuntare ale muschilor pot fi provocate de lipsa de magneziu. Un barbat are nevoie zilnic de 300 de miligrame de magneziu, in timp ce o femeie are nevoie de aproximativ 270 de miligrame. Cele mai bune surse naturale de magneziu sunt legumele cu frunze verzi, precum spanacul.
Profesorul Kevin Lewis indica faptul ca astfel de contractii involuntare ale muschilor din zona ochilor pot fi si semnul unei scleroze multiple, una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central.
Alte simptome ale acestei boli sunt paralizia, slabiciunea si lipsa de coordonare a corpului.

EXERCITII PENTRU OCHI

Pleoapele cazute sunt simptomul unei miotonii, a stresului, a cancerului pulmonar sau a unui accident cerebral.
Muschii din jurul ochilor se pot contracta din cauza unui iluminat insuficient si a statului ore in sir in fata calculatorului. Stresul poate afecta ochii pentru ca impiedica absorbtia de vitamine B, esentiale pentru sanatatea muschilor.
Exercitiile oculare pot contribui la o buna vascularizare a ochilor si preveni aceasta tulburare.
Medicii recomanda, de asemenea, pauze pentru odihnirea ochilor, in cazul persoanelor care lucreaza pe calculator foarte multe ore.

CANCERUL SI PLEOAPELE

In rare cazuri, simptomul pleoaplor cazute poate indica un cancer pulmonar. Daca tumoarea s-a dezvoltat in partea superioara a plamanului aceasta poate afecta un grup de nervi care au legatura cu ochii. Totusi, simptomele specifice unui asemenea cancer sunt tusea cu sange si pierderea inexplicabila in greutate.
O pleoapa cazuta poate indica si un accident cerebral. Medicii spun ca o persoana care a suferit un accident cerebral poate fi recunoscuta prin analizarea rapida a fetei, bratelor si a capacitatii vorbirii. Slabiciunea muschilor fetei - imposibilitatea de a zambi, pleoape, gura cazute -, imposibilitate de a ridica ambele brate, probleme de comunicare, toate acestea sunt semne ale unui accident cerebral si impun o vizita la medic.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.