Din toamna anului viitor, scoala obligatorie va incepe mai devreme cu un an. Parintii nu sunt pregatiti sa-si inscrie micutii in invatamant de la 6 ani.

Copiii vor merge la scoala, de anul viitor, de la varsta de 6 ani. Ei vor incepe invatamantul primar cu grupa pregatitoare, care nu se va mai face la gradinite, ci in clase. Parintii nu sunt convinsi ca este bine sa-i duca pe cei mici la scoala de la 6 ani, ei preferand sa-i tina acasa pana la 7 ani.

Psihologii, insa, sunt de parere ca prichindeii sunt suficient de dezvoltati pentru a se adapta scolii. Noutatile proiectului de lege a invatamantului creeaza o dilema: la ce varsta e bine sa-ti dai copilul la scoala, la 6 sau la 7 ani!?

Daca micutii de 6 ani care stiu sa citeasca si sa scrie sunt pregatiti pentru a merge in institutiile de invatamant, scolile nu sunt gata sa-i primeasca. Mobilierul inadecvat, programa prea incarcata, dar si costurile prea mari pentru anumite familii sunt piedici, prezentate inca din 2003, intr-un raport al Institutului de Stiinte ale Educatiei (ISE).