Seful incurajeaza micile rivalitati si vrea sa se asigure ca toti subalternii se enerveaza la birou. Arata ca este nemultumit de tine in fata colegilor si nu-ti va lua apararea in fata superiorilor. Ba mai mult, te subevalueaza si se face ca uita de tine atunci cind se dau prime sau mariri de salariu.

Toate acestea va suna cunoscut? Site-ul paycheck.in , citat de HotNews.ro, va ofera citeva solutii sa lucrati cu un sef dificil. Sint cunoscuti drept idioti, nu stiu nimic, lenesi si gasesc ceva de care sa se plinga mai tot timpul. Cum au ajuns sefi? Fie au avut un noroc chior, fie au avut un unchi care i-a pus in acea functie. Nu va agitati, nu-i intrebati cum se fac anumite lucruri, pentru ca nici ei nu inteleg ce se intimpla. Cel mai bun mod de a va intelege cu o astfel de persoana este sa va vedeti de treaba si sa va gasiti alte mijloace de informare, intrebindu-i pe colegi sau pe sefii de la alte departamente etc. Este o buna ocazie sa invatati, sa aveti initiativa si sa mergeti mai departe. Sint cei mai destepti. Paseaza responsabilitatea cind ceva nu merge bine, iar, atunci cind o fac, sint crezuti pe cuvint. Asemenea sefi vin ultimii si pleaca primii de la birou. Masa lor este curata, toate documentele bine organizate, in timp ce a ta este intesata de dosare. Vedeti partea buna: invatati mai mult. Nu-i nicio problema daca va pune tot ce nu s-a facut in circa, in curind va veti dezvolta suficient incit sa treceti pe alt post sau la un alt departament.

Sefii politicieni

Sint genul de persoane care nu va vor lua niciodata apararea. Pastreaza pentru ei cele mai usoare sarcini si vi le dau dumneavoastra pe cele mai dificile. Isi insusesc ideile angajatilor si sint deosebit de slugarnici cu sefii mai mari. Aveti grija cu el si pastrati-va ideile pentru dumneavoastra, nu faceti nici un pas gresit, verificati si reverificati toate sarcinile pe care le-ati primit si incercati sa aveti tot timpul un backup la tot ceea ce faceti.

Sefii posesivi

Sint acei sefi care vor sa controleze ei totul. Chiar daca terminati de indeplinit o sarcina intr-un mod satisfacator, o vor lua si ei la cercetat de-a fir a par si isi vor pierde timpul cu ceva gata facut. Cel mai bun mod de a supravietui unui asemenea sef este sa-i cereti sfatul pentru tot ce faceti si sa-i spuneti de cite ori aveti ocazia ca ati luat in calcul toate posibilitatile.

Sefii brutali

Ii terorizeaza pe toti la serviciu "pentru a scoate ce-i mai bun din ei". Nimic din ceea ce faceti nu este bun si va avea prostul obicei sa va mustre aspru de fata cu alti colegi. Nu trebuie sa va lasati intimidati sau sa plingeti. Aratati-i indiferenta totala. Aveti incredere in propriile puteri si invatati, totodata, sa evitati confruntarile.Vedeti de la ce pornesc acestea si incercati sa evitati situatiile conflictuale. Este cel mai usor sa va descurcati cu ei. Apelati la bunul simt. Indiferent din ce categorie face parte seful, exista un sfat universal, care trebuie urmat: Nu-l birfiti! S-ar putea sa aiba un motiv pentru care se comporta in felul in care o face: este stresat, are si el un sef care-l trage la raspundere sau poate ca asa este felul lui de-a fi.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.