Dintre cei aproape doua sute de concurenti, in competitie au mai ramas doar cite sase violonisti si pianisti, care isi disputa astazi semifinalele.
Din Romania, Italia, Rusia, Franta, Coreea, SUA si Japonia vin concurentii care au trecut de cele doua etape eliminatorii ce s-au desfasurat, in perioada 2-5 septembrie, in Sala Studio a Filarmonicii „George Enescu“. Pina la inchiderea editiei, cite 9, respectiv 10 concurenti mai ramasesera in cursa pentru semifinalele la vioara si la pian: cel mai tinar are doar 17 ani, iar cel mai in virsta, 32, apropiindu-se de limita de 33 de ani inscrisa in regulamentul concursului.

La Sectiunea vioara se calificasera cite doi concurenti din Romania, Rusia si Statele Unite si cite unul din Italia, Coreea si Franta. Cei doi romani din competitie sint Vlad Staculeasa, in virsta de 22 de ani, student la Academia Internationala de Muzica „Yehudi Menuhin“ din Elvetia si membru al Cameratei Lysy (care va putea fi ascultata luni, la Ateneu), si Marta Murvai, de 27 de ani, care urmeaza cursurile Hochschule fur Musik und Theater din Rostock.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.