Printre noile materii pe care le vor studia elevii de gimnaziu din Marea Britanie se numara fericirea si bunele maniere. Guvernul britanic sustine ca a luat aceasta decizie pentru a combate dificultatile cu care se confrunta unii tineri intr-o societate dominata de lipsa de comunicare.

Copiii vor studia fericirea, bunastarea emotionala si bunele maniere pentru a afla cum pot sa-si imbunatateasca performantele academice si comportamentul. Conform unui studiu comandat de autoritati, elevii pot sa se concentreze mai bine daca sunt invatati sa-si exprime sentimentele. Acelasi studiu a mai aratat ca scolarii sunt mai calmi si mai cuminti dupa ce frecventeaza orele de fericire. In plus, copiii sunt mai respectuosi, mai sinceri cu cei din jur si au un mai mare respect de sine. Programul educativ, care urmeaza un concept cunoscut sub denumirea de Social and Emotional Aspects of Learning (SEAL) - Aspecte emotionale si sociale ale studiului - incurajeaza copiii sa vorbeasca despre propriile sentimente in cadrul grupului lor, in timpul unor sedinte coordonate de profesor. Copiii invata sa-si gestioneze sentimentele de furie si sa intre in contact emotional cu cei din jur.

Medicamentele impotriva migrenelor provoaca dureri de cap

O cincime dintre femei sufera de dureri de cap provocate de medicamentele impotriva migrenelor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Profesorul Anne MacGregor, director de cercetare in cadrul City of London Migraine Clinic, spune ca daca organismul este alimentat in exces cu analgezice, precum aspirina si paracetamolul, acesta ajunge la un moment dat sa nu mai poata produce sisteme de eliminare a durerii. In acest moment apar durerile de cap de tip bumerang. "Pacientii incep sa ia medicamente timp de doua - trei zile pe saptamana si apoi se confrunta cu dureri mai mari ca inainte", a explicat MacGregor. "Medicul de familie se gandeste ca pacientul are nevoie de un medicament mai puternic, iar problema se acutizeaza", a adaugat medicul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.