Michel Houellebecq, Jean Baudrillard, Peter Greenaway, Julian Barnes si Jacques Derrida sint doar citeva dintre personalitatile pe care, incepind din aceasta saptamina, le puteti vedea conferentiind pe YouTube.
European Graduate School (EGS), o universitate particulara elvetiana fondata in 1994, specializata in comunicare si jurnalism, a gasit in YouTube un mijloc prin care sa faca publice numeroasele conferinte pe care le-au sustinut profesorii cu care a colaborat de-a lungul anilor. Printre acestia se numara unii dintre cei mai importanti filosofi, sociologi si cineasti ai ultimilor ani, iar prelegerile lor sint accesibile nu numai participantilor la cursurile organizate de EGS, ci si tuturor celorlalti care au inspiratia sa caute pe YouTube un nume precum Jean Baudrillard.

Sociologul francez, unul dintre cei mai importanti teoreticieni ai asa-numitei postmodernitati, a sustinut pentru EGS o conferinta despre raportul dintre identitatea culturala si cea politica. Formele violentei, terorismul, indiferenta sint doar citeva dintre subiectele pe care Baudrillard le trece in revista in cadrul colocviului a carui inregistrare poate fi gasita pe YouTube. Jean-Luc Nancy, profesor de filosofie la Universitatea de Stiinte Umane de la Strasbourg, interesat de filosofia politica, face o analiza a ceea ce inseamna apartenenta la o comunitate, precum si a notiunii de libertate in contextul crestinismului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.