Alimentatia nesanatoasa si lipsa efortului fizic se numara printre principalele cauze ale aparitiei bolilor cardiovasculare. Medicii nutritionisti si cei cardiologi sustin ca mersul pe jos, in ritm normal, scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si, in acelasi timp, ajuta la controlul greutatii.
In acest context, pedometrele, micile aparate electronice medicale care masoara distanta parcursa, numarul pasilor sau numarul caloriilor consumate, sint din ce in ce mai cautate in Romania.

„Stim ca bolile cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea si ateroscleroza, sint o cauza importanta a mortalitatii atit in Romania, cit si in alte tari europene. Printre cauzele acestor afectiuni se afla alimentatia necorespunzatoare si lipsa exercitiilor fizice. Este recomandat ca fiecare persoana sa faca cel putin 10.000 de pasi pe zi, pentru a micsora riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Oamenii incep sa foloseasca pedometrele si sint surprinsi ca fac in medie 5.000 de pasi pe zi, adica jumatate“, declara Marius Vintila, medic cardiolog.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.