Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe si Delegatia Permanenta a Romaniei la UNESCO, organizeaza la Paris, in perioada 3-7 septembrie 2007, sub auspiciile programului „UNESCO – Anniversaire Constantin Brancusi”, o serie de actiuni pentru comemorarea a 50 de ani de la disparitia artistului.
Evenimentele sunt realizate cu sprijinul financiar si logistic al Ministerului Culturii si Cultelor, care va fi reprezentat la deschiderea din seara zilei de 3 septembrie, de catre domnul Virgil Stefan Nitulescu, secretar general. La sediul UNESCO din Paris sunt programate sa se desfasoare mai multe manifestari: in data de 3 septembrie, Teatrul Odeon din Bucuresti prezinta Block Back, in regia lui Alexandru Dabija, un spectacol inedit de muzica, poezie, dans contemporan si clasic, cu participarea artistilor Razvan Mazilu, Coca Bloos si Monica Petrica.

Incepand cu data de 3 septembrie vor fi deschise si expozitiile foto-documentare „Despre opera si viata lui Constantin Brancusi”, realizata de Muzeul National de Arta si „Partea nevazuta a coloanei fara sfarsit” - expozitie de fotografii de Ion Georgescu Gorjan, realizata de Muzeul National de Arta al Romaniei. In data de 5 septembrie, va fi prezentat filmul regizorului Laurentiu Damian, Brancusi. In aceeasi zi, la sala Auditorium a Centrului Pompidou, va avea loc o masa rotunda cu tema Mostenirea lui Brancusi, la care vor participa criticii de arta Alexandra PARIGORIS (Anglia), Friedrich Teja BACH (Austria), Bernard MARCADE (Franta), Doina LEMNY (Conservator, Atelier Brancusi, Paris).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.