Ieri, Costin Cătălin Micu, copilul ucis de cel care ii era tată, ar fi implinit 13 ani. In locul tortului aniversar, colegii elevului din clasa a VII-a i-au pregătit sicriul.
O crimă odioasă pe care cei care il cunoșteau pe muncitorul constructor Traian Micu nu și-o pot explica. Nimeni nu poate ințelege cum un bărbat la locul lui, care iși iubea nespus băiatul, a fost in stare să ii ia viața fără să clipească. Acum, după teribila tragedie, cei care il știau pun cap la cap franturi de conversație și gesturi pentru a descoperi ce s-a intamplat in capul bărbatului.

Așa cum ne-au spus prietenii lui Costin, puștii de pe strada Bujorilor din Ploiești, locul unde s-a produs triplul asasinat, Traian Micu pandise două zile casa fostei sale soții. Aici, aceasta locuia impreună cu fiul lor și cu tatăl ei. Abia duminică dimineața și-a făcut curaj, după o noapte de beție. Micu i-a relatat judecătorului că bătranului de 72 de ani i-a strivit capul cu un ciocan și i-a infipt o furcă in piept.

Pe fosta soție a ucis-o prin strangulare, după ce femeia l-a luat la rost de cum l-a văzut. "Ce cauți in curtea mea?", au fost ultimele cuvinte ale acesteia. A inșfăcat-o de păr, a tarat-o intr-o bucătărie de vară, unde a strangulat-o cu mainile. A urmat copilul, care dormea și care nu a fost cruțat. "Nu voiam să-l crească statul!", a venit "explicația" șocantă a celui care i-a dat viață băiețelului și care i-a luat-o, fără milă, in somn, strangulandu-l. S-a intors la femeie, a cărat-o in spate și a pus-o in pat langă copilul lor.

A inchis ușa casei și s-a dus in Oborul din Ploiești, de unde și-a cumpărat o pereche de blugi și un tricou. Micu s-a intors acasă, s-a dezbrăcat de tricoul și blugii, pe care le-a purtat cand și-a ucis familia. A ascuns hainele pe undeva prin casă, deși nu aveau nici un strop de sange și s-a imbrăcat cu cele noi. A plecat la Poliție, unde a pus cheia casei pe masă anchetatorilor și le-a spus: "I-am omorat pe nevastă, socru și copil. Ii găsiți in casă".Toți apropiații familiei Micu știu că Mia intentase proces de divorț in urmă cu trei luni și tot de atunci Traian se mutase la Buzău, la mama lui. Făcea naveta la București, unde era muncitor necalificat la o firmă de construcții. Traian nu se obișnuise insă cu ideea că Mia ieșea acum cu un coleg de serviciu. Vecinii spun că cei doi se ințelegeau bine și voiau să-și refacă viața.

Unul dintre cei care l-a cunoscut cel mai bine pe asasin, Mihai Ghizdrea, spune că Traian era un tip tăcut, genul care tace și face. "Poate că din cauza asta s-a și intamplat tragedia. Traian era un tip taciturn. Ținea totul in el. E adevărat că nu a avut o copilărie tocmai fericită. A crescut fără tată, doar cu mama lui, pe undeva pe langă Buzău... A avut numai greutăți.

Cred că de asta l-a omorat și pe ăla mic, ca să nu ajungă ca el, să crească fără tată și fără mamă. Și vorba aia, pe Costin il știu ca pe copilul meu, că au crescut impreună, el și Răzvan al meu!".
Gheorghe Adam, unul din cei cu care obișnuia să bea Traian, spune că in urmă cu circa o lună, in timp ce stăteau la un "pahar de vorbă", acesta i-a spus că "o să vină și o să-i omoare pe toți trei pentru că el nu suportă să vadă cum femeia lui e acum a altuia.

Atunci nu l-am luat in seamă, știi cum sunt oamenii la băutură. De unde să știu eu că o să facă ce-a făcut, cand credeam că el nu e in stare să omoare nici o muscă", spune vecinul asasinului.

Criminalul a fost arestat

Traian Micu a povestit ieri cum și-a ucis fosta soție și copilul. Criminalul și-a inceput mărturia relatand cum l-a omorat pe fostul socru, zdrobindu-i capul cu un ciocan și infigandu-i o furc
Traian Micu a povestit ieri cum și-a ucis fosta ...
Traian Micu a fost ascultat, ieri, de un judecător de la Tribunalul Prahova. In final, magistratul penalist Daniela Ivan Popa a eliberat pe numele lui Micu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzația de omor deosebit de grav. Micu a fost asistat de avocatul Dragoș Gheorghe, apărător din oficiu, și a stat in fața instanței mai bine de o oră.

A răspuns cu răbdare la intrebările judecătorului și ale apărătorului, iar cand a venit vorba despre fiul său, bărbatul a lăcrimat, din cand in cand. "Era foarte afectat, insă a cooperat cu instanța. Iși recunoaște faptele, nici nu cred că dorește să formuleze recurs față de arestare", ne-a declarat avocatul Dragoș Gheorghe.


Mihai Ghizdrea ne-a declarat că, din ce a aflat el, asasinul a venit pregătit la locul crimei. "Imediat după ce am aflat de tragedie m-am dus la casă la ei. Venise și Poliția, și Salvarea. E clar că Traian a venit pornit să-i omoare, pentru că avea și un spray paralizant la el, pe care l-a folosit.

Chiar și la cateva ore după ce i-a omorat, mirosul ăla ințepător tot mai era in curte. Cred că l-a folosit pe Mia, că ea era femeie in putere și el era micuț de statură", spune Mihai Ghizdrea.

Adina, colega de clasă a lui Costin, dar și "simpatia" lui spune doar că era un băiat foarte bun. "Eu sunt in clasă cu el, dintr-a V-a, dar știu că tot timpul a luat premiul I. Acum trebuia să trecem intr-a VII-a, aici, la Școala 16, la Anton Pann. Nu imi vine să cred că nu mai este, să ieșim pe stradă, să ne plimbăm. Costin era așa un băiat drăguț și cuminte. Nu a supărat pe nimeni, niciodată!", spune cu regret Adina, arătandu-ne casa in care băiatului i-a fost curmată viața.