Romania a devenit o destinatie atractiva de vacanta chiar si pentru romani. Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, in acest sezon estival, si-au petrecut concediile in tara aproximativ 2,2 milioane de romani.

Dintre turisti, peste un milion doua sute au mers in statiunile de pe malul marii. In numai trei luni, s-au inregistrat cu 30% mai multi turisti la mare decat in 2006. Din acest motiv, acest sezon este considerat ca perioada de relansare a turismului litoral.

In topul preferintelor romanilor, pe primul loc s-a situat statiunea Mamaia, urmata de Eforie Nord, Saturn si Costinesti. Operatorii de pe litoral sustin ca la succesul din acest an a contribuit si faptul ca preturile la cazare au ramas neschimbate fata de sezonul anterior. Astfel, in intervalul 15 iunie-15 septembrie un sejur de sapte zile la un hotel de trei stele, in regim de pensiune completa costa intre 200 si 460 de euro.

Pentru ca exista in continuare solicitari, operatorii de turism vor prelungi sezonul si vor tine hotelurile deschise pana la inceputul lunii octombrie. Nu toti romanii si-au facut vacanta pe plaja. Aproximativ 900.000 de romani au preferat zonele de munte sau destinatiile traditionale. Cele mai cautate destinatii au fost valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran, statiunea Paltinis, dar si nordul Moldovei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.