Oficiul Roman pentru Imigrari (ORI) a eliberat, pana in prezent, 4.500 de autorizatii de munca pentru straini, din totalul de 12.000 aprobate de Guvern pentru anul 2007.

Cei mai multi straini care au solicitat angajarea in munca sunt cetateni din Turcia, Republica Moldova si China. Majoritatea au solicitat angajarea in domenii precum constructiile si lucrarile de geniu. Judetele in care muncesc cei mai multi straini sunt Ilfov, Iasi, Cluj, Timis si municipiul Bucuresti. Autorizatia de munca asigura titularului si dreptul de sedere pe teritoriul tarii noastre.
Potrivit ORI, numarul cererilor pentru acordarea de autorizatii de munca va creste in perioada urmatoare. Institutia va proceda, anul viitor, la descentralizarea activitatii de eliberare a autorizatiilor de munca, ce ar putea reveni in sarcina structurilor sale teritoriale. ORI a solutionat cele 650 de solicitari preluate de la OMFM, precum si alte 600 de cereri, din cele peste 1.200 depuse in lunile iulie si august. Termenul de rezolvare a unei cereri este de 30 de zile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.