Conform ANM, după vara de foc prin care am trecut ne așteaptă o toamnă nu foarte răcoroasă. Astfel, cele trei luni de toamnă 2007 vor fi mai calde decat in mod obișnuit in regiunile estice și normale in restul țării. In prima parte a toamnei sunt posibile intervale de incălzire cu temperaturile maxime caracteristice zilelor de vară (temperaturi mai mari de 25 C). Cantitățile de precipitații vor prezenta o tendință de excedent in vestul, centrul și nordul țării, iar in rest vor fi normale.


SEPTEMBRIE: Regimul termic mediu se va situa peste limitele normale in regiunile estice și va fi normal in rest. Valorile climatice lunare ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 18 C și 28 C, iar ale celor minime intre 5 C și 15 C. Este posibil ca temperaturile maxime să depășească valoarea de 30 C in sud-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi in general normale, prezentand o tendință de excedent pe arii din vestul și nordul țării.


OCTOMBRIE: Regimul termic mediu se va situa in jurul valorilor medii multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand arii din estul și centrul țării, unde va fi mai cald decat in mod obișnuit. Valorile climatice lunare ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 12 C și 22 C, iar ale celor minime intre 0 C și 10 C. Pe parcursul lunii pot fi intervale calde in care temperaturile maxime vor depăși 25 C in sud-estul țării, dar și intervale de răcire accentuată, cand bruma și inghețul vor fi prezente in regiunile nordice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari decat normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand areale din sud, unde vor fi apropiate de valorile normale.


NOIEMBRIE: Valorile climatice lunare ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 4 C și 14 C, iar ale celor minime intre -5 C și 5 C. In zilele cele mai calde, maximele termice pot depăși 20 C in sud-vest. In nopțile cele mai reci se așteaptă valori de temperatură sub -10 C in depresiunile din centrul țării. Cantitățile de precipitații vor fi normale in cea mai mare parte a țării, prezentand o tendință de excedent in vestul, centrul și nordul țării.