Programul concertului inaugural include arii faimoase de Verdi, Puccini, Rossini, Mozart, Wagner, Donizetti, Massenet si Enescu
Astazi e ziua cea mare pentru Festivalul „George Enescu”, editia 2007. in aceasta seara, cunoscatorii in ale muzicii clasice, laolalta cu profanii doritori de experiente intiatice, vor trece pragul Salii Palatului. Iar spatiul in care se va consuma concertul inaugural al editiei va trece proba de foc a acusticii. Dupa ani si ani in care dotarile fonice ale salii au stranite nemultumirea melomanilor si revolta organizatorilor, 1 septembrie 2007 ar putea fi data la care Palatul sa sune, in sfarsit, mai bine. Ministrul Culturii se arata multumit de transformarile prin care a trecut scena, dar marea schimbare este programata pentru editia 2009 a evenimentului. Pana atunci, fidelii genului liric si ai capodoperelor simfonice sunt rugati sa trateze cu ingaduinta locul care va gazdui spectacolele.

Cel din seara asta este o colectie de arii cat se poate de celebre, date pe mana si, mai ales, pe glasul unor solisti apreciati. „Mai mult in strainatate, decat in tara”, preciza intr-o conferinta de presa Adrian Iorgulescu. Nu e o situatie nemaiintalnita, a devenit deja „specific national” faptul ca oameni de valoare se bucura de aprecierea strainilor in mai mare masura decat de cea a conationalilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.