Singurul festival dedicat dansului contemporan marcheaza sfarsitul unui moment pentru coregrafia autohtona

Inceput pe 17 august, cel mai mare eveniment de dans contemporan gazduit de Capitala Culturala Europeana, Sibiu Dans 2007, s-a incheiat ieri. Initiatorul Sibiu Dans 2007, coregraful si dansatorul Cosmin Manolescu, vede in festival sfarsitul unui moment pentru coregrafia romaneasca si inceputul maturizarii ei.

- E Sibiu Dans 2007, asa cum arata el la fata locului, evenimentul pe care ti l-ai dorit?

E un festival asa cum l-am gandit eu, publicul a venit la spectacolele propuse de noi, locatiile au fost foarte diferite si piesele la fel. Sunt foarte multumit de cum a iesit, desi e foarte greu sa organizezi un festival intr-un alt oras decat cel pe care-l cunosti, cu multe spatii, multi parteneri. Am avut noroc si cu vremea - festivalul are destule reprezentatii in aer liber.

- Si probleme?

Probleme sunt in mare parte legate de infrastructura orasului, de modul in care Sibiul este sau nu pregatit sa gazduiasca o astfel de capitala culturala europeana. Strada Azilului, unde am avut o serie de spectacole in cea mai veche biserica din oras (un spatiu superb) a fost desfundata si lasata asa pe toata perioada festivalului, ceea ce a creat probleme logistice si pentru noi, si pentru public. Accesul a fost destul de dificil, si as fi asteptat mai multa intelegere din partea celor care lucrau acolo, sa-si faca si treaba si sa acorde, totusi, atentie si evenimentelor care se petreceau la Biserica Azilului. Insa orasul e in transformare, e normal ca fiecare sa vrea sa-si faca proiectele, important e ca festivalul merge mai departe.

- Care e diferenta esentiala intre acest festival si cele pe care Fundatia Proiect DCM le-a organizat in Bucuresti?

In primul rand, e primul in care evenimentele sunt prezentate in spatii foarte diverse. Pana acum, festivalurile pe care le-am organizat la Bucuresti erau destinate unui teatru, unei scene clasice, conventionale; la Sibiu, mai bine de jumatate sunt in spatii neconventionale, in aer liber, la Dumbrava Sibiului, in vitrina magazinului Steilmann, la Pavilion...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.