Sculptura unei Fecioare acoperite cu o burka si un tablou care infatiseaza un Iisus foarte asemanator lui Bin Laden au transformat in polemica un concurs australian de arta religioasa.
Lucrarea "Bearded Orientals: Making the Empire Cross" (Orientali barbosi: reprezentind crucea imperiului), de Priscilla Bracks, este o "dubla viziune" care ii ilustreaza pe Iisus Christos si pe Osama Bin Laden. Statuia Fecioarei Maria, realizata de Luke Sullivan si intitulata "The Fourth Secret of Fatima" ("Al patrulea secret al Fatimei"), are bustul si capul acoperit cu o burka albastra, asemanatoare celei pe care erau obligate s-o poarte femeile afgane in epoca talibanilor.

Aceste lucrari controversate au fost incluse, printre alte 500, intr-o expozitie de finalisti la Premiul Blake pentru arta religioasa, putind fi vazute la Scoala Nationala de Arta din Sydney.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.