Social 31 August 2007 01:49
Cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, mai putin de jumatate dintre scolile valcene nu au primit autorizatie de functionare, iar directorii au cheltuit doar 50% din cei 2.600.000 de lei primiti pentru reabilitarea unitatilor de invatamant.

Printre deficientele constatate de inspectorii sanitari se numara lipsa apei potabile si a grupurilor sanitare, mobilierul invechit si acoperisuri prin care se infiltreaza apa. Cea mai grava situatie se inregistreaza in mediul rural, unde in multe unitati de invatamant nu au inceput nici macar lucrarile de curatenie.

Lucreaza doar cu patru muncitori pe zi

Spre exemplu, la Liceul Teoretic din Ladesti, reparatiile sunt departe de a fi finalizate. In cinci sali de curs, abia acum se pune parchetul si lambriurile, instalatia electrica nu functioneaza, iar grupurile sanitare nu sunt gata. Asta, in conditiile in care, scoala a primit, inca de la sfarsitul anului trecut, peste 800.000 de lei pentru reparatii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.