Social 31 August 2007 01:36
Un avion de mici dimensiuni al firmei Aerosal Srl, apartinnd omului de afaceri Silviu Prigoana, s-a prabusit, joi dimineata, pe un cmp la marginea localitatii Snpetru din judetul Brasov. Cele doua persoane aflate la bord, comandantul Aeroclubului „Iosif Filimon“, Ioan Vancea, si un elev al acestuia, au decedat pe loc.



Avionul efectua un tur de pista, respectiv o simpla formalitate aviatica inainte a fi folosit pentru zborurile de antrenament. La un moment dat, in timp ce se afla desupra unui cartier ce se afla in constructie din localitatea Sanpetru, se pare ca elicea avionului s-a blocat - sustin martorii, iar pilotul Ion Vancea a deschis parasuta de salvare a avionului. Acesta si-a micsorat brusc viteza si s-a prabusit la aproximativ saizeci de metri de locuintele aflate in constructie. Conform muncitorilor din zona, care au fugit imediat spre locul impactului, copilotul era deja mort, iar pilotul a mai supravietuit doar doua-trei minute. Pilotul, Ion Vancea, avea 53 de ani, doi copii si doar mai putin de o luna pana la pensionare. Elevul, Sebastian Petru, de 33 de ani, aflat cu el in avion, urma in curand sa devina pilot. Cadavrele celor doi au ramas in carcasa avionului pana la venirea expertilor de la Autoritatea Aeronautica Civila. Deocamdata nu se cunosc cauzele prabusirii avionului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.