Social 31 August 2007 01:13
Senatorul Marius Marinescu vrea ca maltratarea sau uciderea animalelor, precum si supunerea lor la rele tratamente sa fie pedepsite cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 6.000 RON la 12.000 RON si confiscarea animalelor. Senatorul democrat a inaintat joi, 30 august, Biroului Permanent al Senatului doua initiative legislative care vizeaza protectia animalelor. Una din propunerile legislative se refera la interzicerea eutanasierii animalelor sanatoase. Eutanasierea este admisa doar in cazul animalelor batrane, agresive, cu malformatii grave, cu handicapuri, sau in cazul celor care sufera de boli cronice incurabile
De asemenea, consiliile locale au obligatia de a amenaja, in functie de necesitati, adaposturi pentru animalele de talie mare, la nivelul fiecarui judet. Acest lucru se poate realiza prin transformarea actualelor ecarisaje - adevarate centre de exterminare a cainilor (cei mai buni prieteni ai omului), in adaposturi cu caracter protector pentru caini , pisici si alte animale confiscate. Totodata, propunerea are in vedere si interzicerea comercializarii, importului sau exportului de blanuri, grasimi, carne si alte produse. Nerespectarea acestor dispozitii este considerata infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda penala de la 6.000 RON la 10.000 RON.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.