Social 31 August 2007 23:46
De mai bine de patru decenii, timp de doua zile pe an, Sibiul devine orasul olarilor.
Tirgul Olarilor, cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului, se deschide simbata dimineata, reunind in centrul Capitalei Culturale Europene peste 120 de olari veniti din toate colturile tarii. In acest an, sibienii si turistii au ocazia de a descoperi noutatile si traditia celor mai reprezentative scoli de olarit din Romania: Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obirsa, Radauti si Sibiu.

Ca in fiecare an, primul sfirsit de saptamina al lunii septembrie ii reuneste pe olari la Sibiu. „Tirgul cu vinzare se va desfasura in Piata Mare, incepind de simbata dimineata pina duminica seara, si va trezi interesul oraseanului pentru arta populara, acesta intrind in contact cu atmosfera tirgurilor breslasilor de odinioara“, crede Silvia Macrea, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, organizator principal al evenimentului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.