Evacuarea, care era urgenta pentru ca in 7 septembrie incepe Cupa Mondiala la rugby, a fost pregatita cu trei saptamani inainte de prefectura din Seine-Saint-Denis. Autoritatile isi propusesera sa evacueze tabara fara obisnuitele plansete si imbranceli. Astfel, luni au venit doua autobuze care au preluat 19 familii selectionate pentru un program de insertie sociala care presupune primirea unei locuinte si a unui loc de munca. Un numar de 45 de persoane au fost duse la un adapost din Vaujours, in grija serviciilor sociale, iar alti 45 au fost plasati temporar in custodia consiliilor locale, in cadrul unor programe de asistenta a copiilor. Toti acestia vor fi instalati in bungalouri ce vor fi amplasate in locuri alese de autoritati, informeaza NewsIn.

Marti seara, alte doua autobuze au venit si i-au luat pe cei 79 de romi care au acceptat sa se intoarca in Romania in schimbul sumei de 150 de euro pentru fiecare adult si 46 pentru fiecare copil. Pana la perfectarea aranjamentelor de calatorie, acestia vor fi cazati in mai multe locuri, printre care un pavilion al unui spital psihiatric.

Restul de pana la 600 de romi s-au indreptat probabil catre alte tabere sau au incercat sa ocupe alte terenuri, lovindu-se de opozitia riveranilor. "Cei care s-au evaporat nu au alta alegere decat sa se intoarca in Romania. Intentia statului este sa preia controlul asupra acestor tabere, una cate una", a declarat subprefectul de Seine-Saint-Denis.