Social 30 August 2007 00:54
Avind putere mare de crestere si de rezistenta, plantele tratate cu radiatii ne vor pune mincarea pe masa atunci cind resursele de apa si de pamint se vor imputina.Radiatiile care combina materialul genetic al plantelornu doar le maresc, dar le sporesc si calitatea, gustul si rezistenta la boli
„Nu fac nimic diferit de ce face natura. Nu folosesc altceva decit ceea ce se afla in materialul genetic“, spune Pierre Lagoda, seful departamentului de genetica de la Agentia Internationala pentru Energie Atomica din Viena, pentru „The New York Times“. Omul de stiinta se mindreste cu hramul de bun comerciant, desi se loveste permanent de teama publica fata de pericolele radiatiilor si cele ale alimentelor modificate genetic, domenii pe care el le combina cu succes. Mai precis, cercetatorul foloseste, de mai bine de 50 de ani, radiatii pentru a amesteca materialul genetic din plante, proces care a dat nastere la grepfruturi rosii, arbori de cacao rezistenti la boli sau orz „premium“ pentru whisky scotian.

Desi putin cunoscuta, cresterea organismelor de pe urma radiatiilor a dat nastere unui numar mare de mutanti folositori si unei parti considerabile din recoltele lumii, spune Lagoda, care aminteste in acest sens de diverse feluri de orez, griu, orz, pere, susan, mazare, menta, alune, grepfruturi sau banane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.