Social 30 August 2007 00:32
Duminica incepe cea de-a XVIII-a editie a Concursului International „George Enescu”, la care s-au inscris mai bine de doua sute de candidati din peste 35 de tari.
Marea surpriza a Concursului „Enescu“ de anul acesta consta in numarul-record de participanti la cele trei sectiuni ale competitiei: pian, vioara si compozitie. Pina la data-limita de 15 iulie s-au inscris nu mai putin de 203 muzicieni din intreaga lume, toti sub 33 de ani, dupa cum impune regulamentul concursului. Una dintre noutatile acestei editii este semnarea parteneriatului cu prestigioasa Fundatie „Alink-Argerich”, condusa de Gustav Alink si aflata sub patronajul celebrei pianiste Martha Argerich. Alink va fi prezent la Bucuresti inca de la inceputul concursului, iar Argerich va oferi doua concerte in timpul festivalului.

Candidatii de la aceasta editie vor concura pentru premii asemanatoare, ca suma, celor oferite de concursurile internationale de gen: la sectiunile pian si vioara se ofera cite un premiu I de 15.000 de euro, cite un premiu II de 10.000 de euro si premiul al III-lea in valoare de 5.000 de euro. Cistigatorii sectiunii de Compozitie vor primi 10.000 de euro (muzica simfonica) si respectiv 7.000 de euro (muzica de camera). Pe linga premiile clasice, juriul mai poate acorda citeva premii speciale semifinalistilor si finalistilor: 6.000 de euro pentru cele mai bune interpretari la pian si vioara ale unor lucrari enesciene deja specificate, respectiv 3.000 de euro pentru cel mai bun acompaniator strain al sonatelor pentru vioara si pian de George Enescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.