Social 30 August 2007 00:30
Asa cum ne-a obisnuit deja, Muzeul National de Arta al Romaniei ofera publicului de toate varstele programe incitante pentru petrecerea unui week-end placut si instructiv. “Si tablourile merg la doctor” este tema programelor pentru familii din luna septembrie.
Adultii pot audia expuneri pe tema “Retorica si spectacol. Artele barocului italian”. Prin acest program, sustinut in Galeria de Arta Europeana, Muzeul propune o prezentare a barocului italian nu doar in pictura, ci si in sculptura si arhitectura. Daca vor fi prezenti la Galeria de Arta Europeana intr-una din datele de 1-2,
8-9, 15-16 septembrie la orele 11.00, cei mici vor putea descoperi, alaturi de parintii lor si cu ajutorul specialistilor muzeului, tainele procesului de restaurare al tablourilor, detalii despre “bolile” de care pot suferi acestea si despre felul cum pot fi tratate. Vor afla cum un tablou poate incerca sa se dea drept altul si cum restauratorul ii afla adevaratul nume. Organizatorii promit o incursiune palpitanta si plina de aventuri neprevazute. Programele adresate adultilor vor consta intr-o vizita in Galeria de Arta Europeana, unde, in cea de-a treia sala a scolii italiene, vor fi abordate operele lui Orazio Gentileschi, Pietro da Cortona, Guercino sau Luca Giordano, din perspectiva a doua directii diferite - academismul si naturalismul (caravaggismul) - cu trimitere catre epoca culturala a Contrareformei. Acest program se desfasoara sub titlul “Un ceas pentru arta” si “Rendez-vous cultural”, iar vizitele sunt programate astfel: pe 8 si 29 septembrie, la orele 11.00; 14 si 29 septembrie, orele 17.00. Cei care doresc sa participe, se pot programa la telefon: 314.81.19.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.