Social 30 August 2007 15:42
Copiii functionarilor romani angajati in institutiile europene, precum si cei ai functionarilor din cadrul Reprezentantei Romaniei pe langa Uniunea Europeana vor frecventa gratuit scolile europene. Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, proiectul de lege pentru aderarea Romaniei la Conventia privind definirea statutului scolilor europene, semnata la Luxemburg, la 21 iunie 1994 si intrata in vigoare la 1 octombrie 2002.

Scolile europene au fost infiintate in vederea asigurarii educatiei copiilor personalului angajat in institutiile comunitare. In calitatea sa de membru al Uniunii Europene, Romania poate sa adere la Conventia privind Statutul Scolilor europene.

In prezent exista 14 scoli, respectiv: Alicante, Bruxelles I, Bruxelles II, Bruxelles III, Bruxelles IV (incepand din septembrie 2007) Mol, Frankfurt, Karlsruhe, Munchen, Bergen, Varese, Culham, Luxemburg I si Luxemburg II, repartizate in Italia, Belgia, Germania, Olanda, Spania, Marea Britanie si Luxemburg.

In fiecare scoala, procesul de instruire cuprinde trei cicluri: prescolar, primar si secundar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.