Social 30 August 2007 12:41
Potrivit unei echipe de cercetatori canadieni, condusa de doctorul Scott Lear, grasimea se depune diferit pe corp, in functie de locul unde ne-am nascut si de grupul etnic caruia ii apartinem.

Europenii au o distributie corporala a grasimii mai uniforma, insa sunt predispusi la afectiuni cardio-vasculare si la hipertensiune.

Campionii la obezitate sunt americanii, 60 la suta din populatia SUA suferind de obezitate. Cel mai "gras" stat de pe continentul nord-american este Mississippi, unde procentul persoanelor obeze depaseste 30%.

Nici asiaticii nu stau foarte bine, ei fiind cei mai dezavantajati: in ciuda aspectului lor firav, grasimea se depune in locurile care au un impact dezastruos asupra sanatatii.

Chinezii, de exemplu, au tendinta de a acumula grasime in interiorul abdomenului si in jurul unor organe vitale precum ficatul, devenind astfel periculos pentru sanatate.

"Credem ca, potrivit unei reguli psihologice sau genetice, asiaticii acumuleaza mai multa grasime in zona abdominala decat europenii", a declarat doctorul Scott Lear.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.