Social 30 August 2007 11:11
Rezultatele testelor efectuate de Laboratorul Comunitar de Referinta de la Budapesta sunt negative, ceea ce inseamna ca nivelul de dioxina din iaurturi este sub limita admisa, a declarat astazi presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, Radu Roatis.

ANSVSA a informat, saptamana trecuta, ca a dispus retragerea de pe piata a unor loturi de iaurturi cu fructe, ca urmare a unor suspiciuni privind contaminarea cu dioxina a ingredientelor folosite la fabricarea produselor. Autoritatea Veterinara a trimis probe prelevate de la iaurturi Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta.

Directorul general in cadrul ANSVSA, Liviu Rusu, a declarat ca Autoritatea a retras doua loturi de iaurturi, primul dintre acestea avand termen de valabilitate pana in data de 20 august 2007, iar al doilea pana la 11 septembrie 2007, informeaza NewsIn.

Compania Danone, producatorul loturilor suspecte, a informat ca a fabricat un singur lot de produse folosind mai multe containere de fructe dintre care doar unul are legatura cu alerta europeana privind contaminarea ingredientului guma de guar cu dioxina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.