Social 28 August 2007 11:37

Unul dintre suspectii celei mai macabre crime comise vreodata in Capitala, cetateanul chinez Zhao Tun Gao, a ajuns, in sfarsit pe mana autoritatilor romane. El a fost extradat noaptea trecuta si a primit, deja mandat de arestare pentru 30 de zile. Potrivit avocatului numit din oficiu, cetateanul chinez a facut apel la decizia instantei. Zhao Tun Gao, in varsta de 43 de ani, arestat in urma cu patru ani de politistii cehi, a fost preluat de politistii romani de pe aeroportul "Henri Coanda". El trebuia sa fie extradat in urma cu doua saptamani, dar cu cateva ore inainte sa urce in avion a fost gasit inconstient. Inghitise o substanta toxica. Astfel ca a fost internat de urgenta.

Cetateanul chinez este acuzat alaturi de alti doi conationali de omor deosebit de grav, talharie, tentativa de talharie si furt. Dublul asasinat, de un sadism nemaiintalnit, a avut loc in urma cu 12 ani intr-un apartament de pe bulevardul Dimitrie Cantemir. Acolo doi oameni de afaceri tot de natonalitate chineza au fost ucisi cu sange rece: au fost transati, iar bucati din corpurile lor au fost aruncate la toaleta.

Ucigasii, trei la numar, au fost imediat identificati. Au fugit in graba cu o Dacie break dar au fost implicati intr-un accident. Unul a fost arestat pe loc, ceilalti doi printre care si Zhao Tun Gao au apucat insa sa treca granita.

Chang Ming, al treilea suspect in cazul oribilei crime din iunie 1995, care a tinut prima pagina a ziarelor din acea vreme, este in continuare in libertate.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.