Social 28 August 2007 00:59
In prima jumatate a lunii septembrie, la Editura Paralela 45 va aparea romanul „Intr-o noapte intunecata plecai din casa mea linistita“, de Peter Handke.
Dincolo de controversele pe care le declanseaza regulat, scriitorul Peter Handke ramine un reper pentru literatura care fuge de dulcegarii, exces de metafora si clisee de compozitie. Textele lui sint reci, pure inregistrari ale unei realitati ghidate de regulile absurdului si pastreaza aerul tare al antisentimentalitatii marca Musil. „Intr-o noapte intunecata plecai din casa mea linistita“ etaleaza aceleasi semne particulare. Eroul e un farmacist fara nume, dintr-un minuscul sat austriac, care intra in compania cel putin bizara a unui poet si a unui fost campion de schi. Cei trei inventeaza din mers o Austrie in care intra deopotriva himera si cel mai pur concret. Volumul care urmeaza sa apara in septembrie la Editura Paralela 45 completeaza miniseria Handke, inceputa in 1993, la Editura Univers, cu doua mini-proze si continuata de Editura Paralela 45 cu romanul „Don Juan (povestit de el insusi)“, publicat anul trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.