Social 27 August 2007 00:59
Unul din sapte elevi ieseni consuma droguri, releva o cercetare realizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi impreuna cu Fundatia Alaturi de Voi.
Din datele prezentate in studiu rezulta ca unul din sapte elevi se drogheaza. Astfel, din 900 de elevi ieseni care au participat la cercetare, 126 sunt consumatori de droguri, marea lor majoritate de mare risc, precum ecstazy. Procentul a fost catalogat ca fiind ridicat, avand in vedere banii pe care un dependent de droguri trebuie sa ii dea pe tablete. Pana acum s-au adresat Centrului 15 persoane, cea mai tanara dintre acestea avand varsta de 16 ani, iar cea mai varstnica fiind de 25 de ani (consumator de droguri ilicite). Potrivit studiului, situatia financiara a consumatorilor de marijuana sau extasy este destul de buna. Unii dintre ei sunt consumatori ocazionali, adica apeleaza la aceste droguri ilicite numai la sfarsit de saptamana, atunci cand merg in discoteci sau cluburi de noapte si au nevoie de o stare de spirit mai buna.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.