Social 27 August 2007 00:57
Imaginea Politiei Romane este extrem de sifonata in ultima perioada. Schimbarile facute de ministrul de interne Cristian David n-au fost suficiente, dupa cate se vede. Agenti de ordine acuzati de orgii cu prostituate sau gasiti prin baruri, in timpul programului, student al Academiei de Politie prins cu droguri si drogat, pe litoral, un agent de frontiera, la volanul unei masini furate, sunt doar cateva exemple menite sa formeze imaginea politistului in slujba comunitatii.

Organul, in actiune la prostituate.

Politisti acuzati ca fac orgii in timpul programului de noapte

De mai multe saptamani, locuitorii unui bloc de pe strada General Simionescu din Campulung Muscel, judetul Arges, nu mai au liniste din cauza orgiilor care au frecvent loc, aproape noapte de noapte, intr-un apartament din bloc. Oamenii s-au plans de mai multe ori conducerii Politiei municipiului Campulung, incriminand faptul ca la orgiile bahice si sexuale, spun locatarii - iau adesea parte oameni ai legii, in speta agenti de ordine publica cu program de lucru nocturn. Locuitorii blocului respectiv, situat intr-un cartier marginas al Campulungului (Visoi), au declarat presei muscelene ca femeia care e proprietara apartamentului cu pricina este „mana in mana“ cu politistii si ca le ofera acestora cheile locuintei, pentru ca acestia sa poata petrece in voie, alaturi de prostituate ale locului.

Trai pe vatrai, noaptea, la Politia Campulung

Potrivit spuselor localnicilor, politistii in discutie nici macar nu cauta sa treaca neobservati: vin la orgii imbracati in uniforme si, deseori, chiar cu masinile de serviciu. „Sunt imbracati in uniforme, e astia de umbla noaptea...Unii lasa masinile mai incolo si vin pe jos printre blocuri, altii le parcheaza chiar in fata blocului...I-am invatat pe toti dupa mutre. De exemplu, e unul gras care vine des p-acilea cu un ARO de Politie“, a declarat un locatar al blocului, citat de presa locala.

Chefuiala intr-un bar, in timpul programului

In urma cu putina vreme, doi ofiteri de politie care efectuau un control privitor la cum isi fac treaba agentii de ordine publica din oras, in schimbul de noapte, au gasit doi agenti intr-un bar din centrul orasului. Potrivit programului, cei doi ar fi trebuit sa se afle in patrulare, intr-un cu totul alt sector al Campulungului. De altfel, ambii impricinati purtau uniforme, iar masina din dotare era parcata in fata localului. Unul dintre ofiteri nu s-a sfiit chiar sa le arda o pereche de palme subordonatilor chiulangii, in vazul tuturor consumatorilor aflati in acel moment in local.

Politia judeteana a demarat cercetarile

Conducerea Politiei campulungene a evitat, initial, sa comenteze situatia. Ulterior, seful institutiei, comisarul-sef Leonard Duta, a revenit precizand ca el tocmai fusese, vreme de trei saptamani in concediu si a explicat incredibila situatie prin zicala cu soarecii care joaca pe masa in absenta pisicii. Duta a mai precizat ca va taia in carne vie, daca faptele relatate se confirma, iar cei in culpa vor fi identificati. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arges, comisarul Sorin Pauna, era si el la curent cu acuzatiile aduse de localnici politistilor din Campulung Muscel: „De indata ce ne-au parvenit acele semnale, referitoare la situatia de la Campulung, am luat decizia, la nivelul conducerii Inspectoratului, de a constitui un corp de control care sa investigheze comportamentul politistilor respectivi. De altfel, ofiterii din acel corp de control se afla deja la Campulung, unde au si inceput cercetarile. Vom informa si ziarul dumneavoastra de indata ce vom avea concluziile acestei anchete“, a declarat pentru „Gardianul“ comisarul Pauna.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.