Social 27 August 2007 23:23
Weekend-ul a inceput cu temperaturi de 40 de grade si a sfarsit cu furtuni si ploi torentiale

Dupa ce vineri, peste 10.000 de romani s-au prezentat la doctor cu afectiuni cauzate de canicula, iar serviciile de ambulanta din tara inregistrau mii de solicitari, incepand de sambata vremea s-a schimbat radical, inundatii cauzate de ploile torentiale fiind semnalate in mai multe judete din tara.

Au fost afectate transporturile rutiere si feroviare, iar sute de terenuri si gospodarii au fost inundate. In judetul Suceava, potrivit raportarilor primite de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), circulatia rutiera a fost intrerupta pe DJ176A, intre Vatra Moldovitei si Brodina de Sus, din cauza unui pod aflat in constructie peste paraul Lungulet, care a fost luat de viitura. Circa 450 de case din satele Argel si Damacusa, au ramas izolate, iar 25 de gospodarii si 40 de hectare de faneata au fost inundate. Paraurile Lungulet, Laben, Timotei si Rascovei au iesit din matca si toate drumurile forestiere de pe valea satelor Argel si Damacusa au fost afectate de aluviuni, alunecari de teren, trunchiuri de copaci aduse de suvoaie etc.

Drumul comunal Banea-Obcioara a fost rupt de paraul Tatarca, izoland sapte case, doua moteluri si statia seismica NATO. In comuna Cacica un pod a fost colmatat pe paraul Solonet. In timp ce se deplasa pe drumul comunal Banea-Obcioara, pe o portiune de drum alaturat paraului Lucava, s-a produs surparea terasamentului dinspre apa si un ARO s-a rasturnat in parau, iar conducatorul auto a decedat. In judetul Neamt, un drum comunal din Pipirig a fost blocat de aluviuni, iar 40 de case au ramas partial izolate. In judetul Brasov, aproape 100 de case au fost inundate in Lisa, dupa ruperea podului din centrul comunei


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.