Dupa inundatii, iata ca virozele respiratorii si gripa au devenit dusmanii romanilor, in numai doua zile inregistrandu-se mii de cazuri. Astfel, intr-o prima etapa, in sapte judete a fost instituita starea de carantina, spitalele din aceste zone inchizandu-si portile pentru orice fel de vizitator. Autoritatile sunt extrem de ingrijorate de evolutia rapida a bolilor si mai ales de cresterea alarmanta a numarului de cazuri in numai doua zile.

Specialistii in epidemiologie sustin ca principala cauza a izbucnirii epidemiei este diferenta brusca de temperatura, care a favorizat dezvoltarea virusilor, si recomanda populatiei evitarea locurilor aglomerate. Judetele aflate in carantina sunt Vrancea, Vaslui, Cluj, Olt, Buzau, Dolj si Constanta, in ultimul dintre acestea constatandu-se o triplare a numarului de cazuri de viroze. In Vrancea au fost inregistrate in ultimele zile zeci de cazuri de gripa, precum si focare de oreion in doua din localitatile din zona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.