Lucrarile efectuate de Bechtel - intarziate sau chiar oprite

Declaratie surprinzatoare a ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre: prioritatea ministerului in alocarea banilor pentru lucrarile de infrastructura este coridorul IV rutier, iar pentru celelalte proiecte banii vor fi alocati cu taraita. In aceasta ultima categorie intra si lucrarile derulate cu Bechtel si Vinci. Avand in vedere ca finantarea autostrazii Transilvania este asigurata integral de stat, acest lucru poate insemna chiar blocarea lucrarilor, dupa cum ne-au confirmat surse din minister.

"Lucrarile pe tronsonul de autostrada Brasov-Bors, adjudecate fara licitatie de compania Bechtel, ar putea fi intarziate sau chiar oprite. Motivul il reprezinta faptul ca Ministerul Transporturilor isi va orienta cu precadere fondurile catre co-finantarea coridorului IV de transport rutier, dupa ce Banca Europeana pentru Investitii a decis ca va finanta acest proiect. Ca urmare, finantarile din partea statului pentru tronsoane de autostrazi adjudecate de companii precum Bechtel sau Vinci vor fi alocate in "regim de avarie"", ne-au declarat sursele citate.

"Coridorul IV de transport rutier, care traverseaza Romania de la vest la est (Constanta-Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Timisoara-Arad - n.n.), este cel care va fi prioritar pentru Romania in constructia de autostrazi si drumuri expres cu patru benzi. Avem nevoie sa ne conectam la Europa printr-un coridor, si nu prin mai multe autostrazi", ne-a declarat Gheorghe Dobre. Premierul Calin Popescu Tariceanu a solicitat sprijinul Bancii Europene de Investitii (BEI) pentru continuarea lucrarilor la coridorul IV pan-european de transport, iar surse din Ministerul Transporturilor sustin ca BEI si-a dat acordul pentru acest proiect. Raspunzand unei intrebari adresate de presa, presedintele BEI, Philippe Maystadt, a declarat ca Banca Europeana pentru Investitii va evita sa se implice in finantarea proiectului autostrazii Brasov-Bors incheiat de fostul Cabinet cu firma Bechtel.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.