Dascalii trebuie sa suporte din buzunarul propriu cheltuielile de cazare, masa si transport, toate dintr-un salariu care, cel mult, ar putea ajunge la 900 de euro. Dar ar putea fi si de 240 de euro pe luna. Ghinionistii au toate sansele sa se intoarca in Romania datori vanduti.

Peste 100 de profesori romani care s-au aratat interesati sa predea cursuri de limba, cultura si civilizatie romaneasca in Spania si Italia sunt nemultumiti ca dosarele lor au fost respinse, acuzand ca n-au fost informati corect de un functionar al Institutului Limbii Romane. "Nu pot sa va spun numele celui care a gresit.

Pot sa va spun insa ca celor care nu s-au marginit doar la un simplu telefon si au venit pana aici le-am printat informatiile de pe site-ul ministerului si nu au avut probleme la inscriere", ne-a declarat un angajat al institutului, care nu si-a dezvaluit identitatea.

S-ar putea ca, dintr-un punct de vedere, profesorii respinsi sa fie norocosi deoarece, la o analiza atenta, oferta Ministerului Educatiei nu este prea tentanta.