De la infiintarea SMURD si pana acum a stat departe de politica. A dezvoltat medicina de urgenta in mai multe judete ale tarii, iar acum are de gand sa o ridice la standarde europene, in toata tara. Motivul este ca unele zone sunt „sub nota 2”, iar altele trec de nota 9 la acest capitol.

El spune ca numirea sa in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii nu il va indeparta de medicina, ci il va ajuta sa-si puna in practica diferite proiecte. Va aduce 1.500 de ambulante, masini de consultatii la domiciliu si va incerca sa-i atraga pe rezidenti in aceasta specializare grea, la care multi renunta dupa primul an de practica.

EVZ: Acum doi ani ati declarat ca nu veti intra niciodata in politica. Cum se face ca ati acceptat functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii?

Raed Arafat: Daca cineva m-a cheamat sa fac treaba in acest domeniu, nu era normal sa refuz. Cunosc sistemul medical din interior si imi va fi usor sa implementez anumite proiecte. Nu voi face altceva decat sa-mi folosesc experienta in domeniu.