Social 25 August 2007 23:50
„Dragul meu Max, ultima dorinta: tot ceea ce las in urma mea sub forma de carnete de insemnari, manuscrise, scrisori, de-ale mele sau de-ale altor persoane, ciorne si asa mai departe, totul sa fie ars, fara sa fie citit nimic, la fel ca si toate scrierile mele sau notitele care sunt pe la tine sau pe la alti oameni”. Asta ii scria Franz Kafka prietenului sau Max Brod candva in anul in care scriitorul a decedat.

Insa prietenul sau nu i-a respectat dorintele celui care considera ca numai 6 povestiri din toata opera sa au o valoare literara. Dupa moartea lui Kafka, Brod a publicat cam tot ceea ce scrisese acesta. Asa au ajuns sa fie cunoscute romanele Procesul, America si Castelul, toate lasate neterminate de autor. in felul acesta au aparut si insemnarile sale din jurnal si alte povestiri. Povestea lui Kafka alaturi de istorii ale scrierilor a alti peste 50 autori le puteti citi in „Cartea cartilor pierdute”, recent publicata de Nemira. Volumul este o istorie a operelor literare pierdute, distruse, ratacite sau pe care autorul le-a planuit si la care a lucrat, dar pe care nu a ajuns niciodata sa le scrie.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.