Social 25 August 2007 11:35
Premierul Calin Popescu Tariceanu propune ca persoanele care refuza doua locuri de munca oferite de agentiile de ocupare a fortei de munca sa piarda in mod automat ajutorul social.

Premierul a cerut deja ministrului muncii, Paul Pacuraru sa modifice legea in acest sens, informeaza NewsIn.

Totodata, ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a declarat joi ca nu este normal ca ajutorul social sa fie acordat persoanelor care nu vor sa munceasca. "Mi se pare normal ca aceste ajutoare sa fie date celor care au nevoie de ele, varstnicilor, copiilor, persoanelor cu handicap si categoriilor sarace, pe perioade limitate. Ceilalti ar trebui sa contrapresteze pentru ele", a explicat Vosganian.

Declaratiile de ieri ale premierului vin in completarea solicitarii sale de miercuri, de dupa sedinta de Guvern, cand Tariceanu i-a cerut ministrului muncii sa rezolve criza fortei de munca din Romania. Astfel, la ora actuala, un milion de romani beneficiaza de ajutoare sociale.

"Avem un milion de persoane pe venit minim garantat care nu vor sa munceasca. Desi legea prevede sa faca munca in interesul comunitatii, ei nu muncesc, dar se inghesuie la sfarsitul lunii pe scarile primariei sa primeasca ajutorul social. Trebuie sa luam masuri sa-i stimulam sa mearga la munca", a declarat Tariceanu.

Potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse, in 2007, aproximativ 300.000 de familii si persoane singure primesc venit minim garantat, in baza legii 416/2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.