Social 24 August 2007 01:43
Nu cred ca m-am dus unde voiam sa ma duc, dar cred ca am ajuns unde voiam sa fiu. Asa am gandit la deschiderea portilor de la Vox Maris, in Costinesti.

Citatul din deschidere ii apartine scriitorului englez Douglas Adams, autorul celebrului Ghid al autostopistului galactic. Tot cu "ia-ma nene!", dar nu prin Via Lactea (Calea Lactee), am calatorit si eu intre Nemaipomenitul Golf al Pestilor Vesnic Traitori - unde omul inghite marea ca sa se transforme in hamsie - si asezarea generalului Emil Costinescu. Cel care a adus aici, la Costinesti, nemtii si nemtoaicele ai caror urmasi si urmase aveau sa devina peste ani amanti de-o vara si de-o mare cu bastinasii, stranepoti ai romanilor intorsi din Cadrilater.

LA POARTA. Daca pentru tinerii indragostiti ratiunea fiecarei seri la Costinesti este plimbarea pe aleile si pe faleza acestei capitale estivale a Bucuriei, Turismului si Tineretii, atunci, pentru vizitatorii pasionati de dans, atractia numarul unu ramane acel colt al statiunii de unde se aude diafan si imbietor chemarea muzicii: e chemarea sirena, careia intr-un sejur nu-i rezista nimeni, a discotecii Vox Maris, se relata in Almanahul Planeta Albastra din 1985. Indragostitii continua sa se giugiuleasca pe alei, dar discoteca a fost inghitita de un club ce se autointituleaza numarul 1.

Vox Maris Nr.1 Club e sfidarea de bun-simt la reclamele pentru litoralul bulgaresc al Marii Negre. Si nu imi amintesc sa fi vazut la Balcik, Albena sau Nisipurile de Aur un spatiu asemanator celui organizat in Costinesti de Nicusor Nastase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.