Social 24 August 2007 23:53
Cel mai controversat si asteptat moment al Festivalului International de Dans Contemporan de la Sibiu va fi oferit duminica seara, pe scena Teatrului National „Radu Stanca“.

Compania Quasi Stellar din Grecia si coregrafa Apostolia Papadamaki aduc un spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani. „Female Study.Hermaphrodite“ va prezenta doua solouri, unul feminin si unul masculin, in care dansatorii vor evolua pe scena complet nuzi, urmarind conceptul si coregrafia semnate de una dintre cele mai reprezentative figuri ale dansului contemporan european.

Markella Manoliadi si Constantinos Rigos sint cei doi dansatori care vor realiza o corpovizualizare a celor mai fascinante modelaje umane, trecind de la contorsionare la nemiscare, de la pozitii chircite la spagat, de la realism la poetic, totul cu o abilitate acrobatica desavirsita. Performance-urile reprezinta, dupa cum sustin organizatorii, „studii antropologice ale nuditatii care esentializeaza originile miscarii“ si fac parte, alaturi de „Male Study“, dintr-o serie care exploreaza prototipuri si arhetipuri umane.

Un alt spectacol de dans contemporan, de data aceasta unul intr-un spatiu public, ii va lua prin surprindere pe trecatorii din centrul Capitalei Culturale Europene. Vineri seara, in vitrina unui magazin de articole vestimentare, trei femei vor evolua in spectacolul „Clichee me 2“, devenind exponate ale lumii urbane pe linga care trecem zilnic. Dansatoarele vor deveni manechine vii care se misca repetitiv asemenea unui disc atins de ac. Cei care asteapta un spectacol in genul celor din Districtul Rosu din Amsterdam vor fi dezamagiti, pentru ca cele trei fete nu vor decit sa exploreze nivelul extrem al cliseului, fotografia in care fiecare intra automat in viata de zi cu zi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.