Social 24 August 2007 16:03
Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu, primul film romanesc premiat dupa 11 ani cu Palme d'Or la Cannes 2007, este propunerea Romaniei pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain. Decizia a fost luata de sase critici de film - Cristina Corciovescu, Dana Duma, Magda Mihailescu, Eugenia Voda, Mihai Chirilov, Eugen Atanasiu - si de un regizor/director de imagine - Dinu Tanase.
"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" spune povestea unei studente, Gabita (interpretata de Laura Vasiliu), care vrea sa scape de o sarcina nedorita si suporta consecinte oribile, impreuna cu prietena ei, Otilia (Anamaria Marinca). Actiunea se petrece in Romania comunista din 1987, cand avoruturile erau interzise.

In cursa pentru nominalizarea la Oscar au mai participat filme ca "Hartia va fi albastra", "Lacrimi de iubire - filmul", "Si totul era nimic...", "Trei frati de belea", "Ryna", "Happy End", "Ticalosii", "California Dreamin' (nesfarsit)" si "Dupa ea".


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.