Social 24 August 2007 15:04
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a retras temporar de la comercializare 28.000 de kg de inghetata, in valoare de 363.000 lei. De asemenea, ANPC a scos definitiv de la vanzare 208 kg de inghetata, in valoare de 3.800 lei, pe care a gasit-o improprie consumului uman, informeaza NewsIn.

ANPC a desfasurat un control in 39 de judete si in Bucuresti, fiind verificati 511 operatori economici din reteaua de distributie si comercializare si o cantitate de peste 95.000 kg de inghetata. Operatorii economici au primit 212 de amenzi, insumand 466.300 lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de inghetata decongelata care prezenta consistenta moale si ambalaje deformate sau care a fost supusa proceselor repetate de decongelare-recongelare.
Protectia Consumatorului avertizeaza populatia sa acorde atentie conditiilor de depozitare inghetatei, atat in magazinul de desfacere cat si la domiciu. Produsele alimentare congelate trebuie comercializate numai in stare congelata, iar la decongelare trebuie sa prezinte gust si miros nemodificate, caracteristice sortimentelor respective.

Cosumatorii sunt atentionati sa nu cumpere produse pentru care au suspiciuni ca au fost decongelate si apoi recongelate. De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita modului de prezentare a ambalajului si nu trebuie cumparate produse la care se constata ca ambalajul este murdar sau nu este inchis etans.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.